Op stap met de gids

Goed nieuws!

Je kan tijdens de zomer van 2021 opnieuw op stap met de gids. De zomeravondtochten, aperitieftochten, kermisdagfietstocht, Hoogtij, ... zijn terug van eventjes weggeweest. 
Onze ervaren gidsen zorgen dat alles veilig verloopt zodat jij kan genieten van een inspirerende uitstap. 
Snel inschrijven is de boodschap en dat kan op toerismelokeren.recreatex.be.

Ga mee op stap en laat je verrassen!

 

 

 None

 

 

Zomeravondtochten:
op ontdekking langs creatieve ondernemers

Tijdens vier donderdagavonden in juli ontmoet je (nieuwe) creatieve ondernemers met een inspirerend verhaal. Te voet of op de fiets trekken we er op uit naar bijzondere – en soms nog verborgen – plekjes in onze stad.


Wandeling donderdag 1 juli: Toon & Boon, Sublim, Anja Seghers

Toon heeft een boon voor betaalbaar interieurdesign, maar ook voor koffie en taart. Toon & Boon is een zaak met een sociale insteek, lokale producten en een uniek verhaal. Ook in de Kerkstraat vinden we design, bij Sublim Interieur. Ooit gestart in 1969 en met Tomas en Sibylle intussen toe aan de derde meubelgeneratie. Dat ze méér zijn dan een meubelzaak vertellen ze jou met veel plezier zelf. Anja Seghers was in een vorig leven chef-kok, maar besliste haar hart en passie te volgen: glaskunst. In haar atelier maakt ze prachtig werk in (gekleurd) glas. Ook haar liefde voor muziek krijgt hier een plaats met de Atelierconcerten.

 

Fietstocht 8 juli: Bes en Bloem, Flowers by Ollie en Chocolatier Ashley

 Pluk de dag! Of beter: een bloem. Dat doet Reina in haar pluktuin Bes en Bloem. Vol passie vertelt ze jou over haar biologische bessen- en bloemenplukweide. Voor de gelegenheid krijgt Reina gezelschap van de zussen Sofie en Julie Rosseel. Een kostuumontwerpster en een psychologe die hun kinderdroom volgden: een eigen bloemenwinkel, Flowers by Ollie. Als floristen maken ze nu de mooiste bloemencreaties, met wilde bloemen plukvers uit de wei.

Ashley volgde een opleiding tot bakker en leerde tijdens haar studies chocolade bewerken. Het was liefde op het eerste gevoel. Zo zot van dit – toch wel Belgisch - product specialiseerde ze zich verder en opende met terechte trots haar eigen zaak Chocolatier Ashley.

 

Fietstocht 15 juli: De Zoete Uitspraak, Janz & Rooz en Pain Pure

Op de hoek van de Vredegerechtstraat staat het statige Kasteel Van Duyse dat omgetoverd werd tot De Zoete Uitspraak. Gastvrouw Geneviève vertelt in geuren en kleuren over dit culinair totaalconcept en over de renovatie die het kasteel onderging.

Christel De Rooze en David Janzing, of kortweg: Janz & Rooz. Ze volgden een opleiding ambachtelijk ijsbereider en gaven toe aan de ‘goesting’ om een eigen onderneming te starten. Je kan de Oude Heerweg niet voorbij fietsen zonder een stop te maken voor een artisanaal ijsje, zelfs met saffraan uit eigen tuin.

Bij Pain Pure mag je tijd nemen. En dat zal nodig zijn om te kunnen kiezen uit al die ovenheerlijke en biologische broden. Deborah De Bruyne, met een hart zo warm als een vers gebakken brood, vertelt jou haar bijzonder verhaal. En er gaat niets boven de geur van versgebakken brood, toch?

 

Fietstocht 22 juli: Gallery Nanda en Fleur d’Or

Kunst, Belgisch design, muziek én theater: je vindt het allemaal bij Gallery Nanda. Sarah De Geyter vertelt jou haar verhaal: over de galerij en over haar moeder en grootmoeder Ferdinanda.
Mieke De Schaepmeester is een bezige bij: verpleegkundige, mama, herboriste, apitherapeut én zaakvoerder van Fleur d’Or. Dankzij de bijenkorven van haar man en schoonvader kan ze aan de slag met de bijenproducten en maakt ze verzorgingsproducten, likeuren en siropen. Natuurlijk en artisanaal staan bij Fleur d’Or centraal.

! Opgelet: deze fietstocht vertrekt aan de kerk van Doorslaar, Doorslaardorp 60, 9160 Lokeren. 

 

Deelname 3 euro, drankbonnetje inbegrepen. Beperkt aantal deelnemers. Inschrijven via toerismelokeren.recreatex.be. Start aan Infopunt Toerisme, Markt 2.

 

Infopunt Toerisme

Contact

Markt 2, 9160 Lokeren
09 340 94 74
toerisme@lokeren.be

Locatie

Openingsuren

Deze dienst is momenteel gesloten

Maandag:

8:00
21:00
10:00-12:00
14:00-17:00

Dinsdag:

8:00
21:00
14:00-17:00

Woensdag:

8:00
21:00
10:00-12:00
14:00-17:00

Donderdag:

8:00
21:00
14:00-17:00

Vrijdag:

8:00
21:00
10:00-12:00
14:00-17:00

Zaterdag:

8:00
21:00
10:00-12:00

Zondag:

Gesloten