Zomeravondtochten

Zomeravondtochten

Onze gidsen staan te trappelen van ongeduld om jou tijdens onze gekende zomeravondtochten mee op stap te nemen door onze stad. Te voet of met de fiets verken je de verborgen parels en ongekende plekjes in Lokeren. De tochten gaan telkens door op donderdagavond van 19 tot 21 uur. Deelnemen kan voor €3 p.p.
Uitzonderingen staan vermeld bij de info.

Online inschrijven kan je hier.

Op de planning:

  • 6 juli: Fietstocht "Chateau Doorselaar"

Het landelijke Doorslaar met zijn ongekende hoekjes. Het dorpje van de bezeboten en zijn oude tramlijn. Van de heilige Nicolaas van Tolentijn tot de gerenommeerde organist Gabriël Verschraegen. Maar minder gekend zijn de verschillende bier- en wijninitiatieven die het dorp rijk zijn. Tijdens deze fietstocht ontdekken we meer van het dorp en houden we halt voor proevertjes.
Vertrek met de fiets in Lokeren om 18.30 uur.

  • 13 juli: Het klimaatverhaal: alle beetjes helpen

Voor deze zomeravondtocht stappen we samen op de fiets. We bezoeken tijdens de fietstocht een ecologische tuin om inspiratie op te doen rond ecologisch tuinieren, stoppen bij de laadpaal in Eksaarde om stil te staan bij ecologisch vervoer en we bezoeken een bio-boerderij om te kijken hoe jonge boeren op een ecologische manier groenten en fruit telen en zo hun steentje bijdragen aan het klimaat. Verwacht je aan een mooie fietstocht van ongeveer 30 km.
Vertrek met de fiets in Lokeren om 18u30.

  • 20 juli: Daknamwandeling

In deze zomeravondtocht gaan we op verkenning in Daknam. Laat je verrassen door de eigenheid van deze wijk en ontdek wat de nabij gelegen Durme voor Daknam betekent.
Vertrek aan Daknamkerk.

  • 27 juli: Bezoek aan Fruitsappen Verhofstede

We verzamelen voor deze zomeravondtocht bij Fruitsappen Verhofstede, de Lokerse fruitsappenproducent om te weten hoe deze lekkere fruitsappen gemaakt worden. We nemen hierbij een kijkje achter de schermen van het bedrijf: van de productieruimte en de waterzuiveringsinstallatie tot de boomgaard. Ook onze smaakpapillen worden verwend met een zelfgemaakte mocktail.
Verzamelen aan Fruitsappen Verhofstede.

  • 3 augustus: Achter de schermen van de Lokerse Feestweek

Tijdens de Lokerse feestweek hebben de tapkranen, eetstanden en bonkende boxen nog weinig geheimen voor de fervente feestvierder. Maar hoe gaat het er áchter de schermen aan toe? Aan de vooravond van het feestgedruis brengen we een bezoek aan de verschillende feestterreinen met een exclusief bezoek backstage-on stage. Afsluiten doen we met een festivalpint!
Vertrek in Lokeren.

Inschrijven kan vanaf 1 juni op toerismelokeren.recreatex.be of in het Infopunt Toerisme, Markt 2.
De plaatsen zijn vaak beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap!

 

Zomeravondtocht - Achter de schermen van de Lokerse Feestweek