Aperitiefwandelingen

 

Aperitiefwandelingen

Onze gidsen staan te trappelen van ongeduld om jou mee op stap te nemen door onze stad. Tijdens de aperitiefwandelingen verken je te voet of met de fiets je de verborgen parels en ongekende plekjes in Lokeren.
De tochten gaan telkens door op zondagochtend van 10 tot 12 uur. Deelnemen kan voor €3 p.p., drankje inbegrepen.
Uitzonderingen staan vermeld bij de info.

Online inschrijven kan je hier.

Op de planning:

  • 23 april: Op het water!

Tijd voor de eerste aperitiefwandeling van het jaar! Deze keer gaan we echter voor een boottocht in plaats van een wandeling. Op drie bootjes voeren de gidsen je mee langs de groene rivierboorden van de Durme. In Daknam wordt een tussenstop met aperitief voorzien, waarna de bootjes rechtsomkeer maken en terug naar het startpunt varen. Zowel onderweg als ter plaatse voorzien de gidsen je van uitleg en weetjes over de Durme, de natuur en tal van beestjes.
Van 10 tot 12.30 uur.
8 euro, boottocht en drankje inbegrepen

  • 25 juni: Thuysbaertwandeling

We verkennen het stadcentrum en ontdekken hoe Prosper Paul Thuysbaert na WO II zijn stad, Lokeren, doorheen moeilijke tijden leidde. Zijn aanpak was revolutionair. Na de wandeling eindigen we op het stadhuis om te klinken op onze stad met een uniek Lokers aperitief.

  • 24 september: Textielwandeling Oudenbos

Voor deze derde Textielwandeling trekken we naar de wijk Oudenbos. 100 jaar geleden richtte de Gentse 'pionier van de textielindustrie' Fernand Hanus niet alleen een bedrijf op, maar bouwde hij ook een hele wijk met kerk, school en woningen. Bijna uniek in Vlaanderen en dit allemaal in ons eigen Lokeren.
Vertrek in Oudenbos.

  • 15 oktober: Beeldig Lokeren

In de Lokerse parken, op de pleinen en tussen de bloemen duiken kunstwerken op. Klassieke gedenkmonumenten én hedendaags werk van toonaangevende kunstenaars. Deze wandeling laat je kennismaken met de belangrijkste werken uit onze beeldenreeks, een verzameling die nog altijd uitbreidt. Naast het unieke Ryngautmonument uit de 18e eeuw zijn ook meer actuele werken te bewonderen van Geo Verbanck, Paul Van Gysegem, Marc Verstockt, Johan  Tahon en Nadia Naveau.

  • 19 november: Chocoladewandeling

De Maya’s en Azteken noemden het een godendrank. In onze westerse wereld is men het er ook al lang over eens: chocolade is goed voor lichaam én geest. Zin in een wandeling om duimen en vingers bij af te likken? We maken een rustige wandeling langs mooie plaatsen met tal van wel héél bijzondere proevertjes. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de chocolade, over Fairtrade, waarom de Belgische chocolade de beste is, waar in Lokeren Chocolate Valley ligt, waarom chocolade gezond is en last but not least: wat jouw keuze van die ene praline over jouw persoonlijkheid zegt. Eindigen doen we in een gezellig eethuis, café of koffiebar met een specialeken. Voor iedereen die een boon heeft voor chocolade!

Inschrijven kan vanaf het begin van de maand waarin de tocht doorgaat, op toerismelokeren.recreatex.be of in het Infopunt Toerisme, Markt 2.
De plaatsen zijn vaak beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap!

Gidsing zomeravondtocht