Doen

Vrije tijd Toerisme

Lokeren aan de Durme

Huur een bootje

Huur een bootje met familie, vrienden of collega’s en speel zelf voor schipper. Er is geen vaarbrevet nodig. Bij het vertrek krijg je een korte initiatie en een infobrochure over de tocht.

Visvergunning aanvragen

De stad Lokeren reikt visvergunningen uit om te vissen op de Gaevers en in het Bospark. Vanaf 2021 ook op de visvijver Bergendries aan het Daknamstadion.

Welkom in Lokeren

Lokeren? Dat is kuieren in de charmante binnenstad, fietsen in het wiel van Urbanus, peddelen met een kajak op Durme en Moervaart, wandelen door het vele rustige groen of ter plaatse rust bij een gezellig cafeetje. 

Ontdek de vele verrassende troeven van Lokeren in onze brochure Welkom in Lokeren.

Nieuwe inwoner van Lokeren? Neem dan zeker ook hier een kijkje.

De pittoreske haven van Lokeren

Wil je graag enkele dagen aanmeren aan de Lokerse passantenaanlegsteiger? Breng dan een bezoek aan het Infopunt Toerisme om jouw aankomst te registreren. 

Het Neusje van de Durme of Lekker Lokeren

Vaar met een gids door het gezellige Lokeren en pittoreske Daknam. Proef onderweg van verse lokale (streek)producten.


Lokeren te voet of op wieltjes

Lokeren te voet

Vijf stadsparken, natuurreservaat Groot Molsbroek of stiltegebied De Linie: in Lokeren vertoef je overal in het groen. 

 

Lokeren op de fiets

Op zoek naar een heerlijke fietsroute in Lokeren? Hier vind je heel wat inspiratie. 

De Lokerse beweeghotspot

Wandelen, lopen of fietsen saai? Absoluut niet!

Doe beweeginspiratie op en maak kennis met enkele uitgestippelde wandel, loop- en fietsroutes die de sportdienst in de kijker zet in “De Lokerse beweeghotspot”.

Familiewandelzoektocht Blik in de verte

Kijk! Daar in de verte! Een leuke wandelzoektocht voor het hele gezin. Ga op zoek naar de feniks, de ooievaar en drie hazen. 

 

Fietstocht: helse oorlog - hemelse vrede

Ontdek een stukje religieus erfgoed rondom Lokeren. 

Toegankelijk Toerisme

StapAf+ spitst zich voor de volle 100% toe op toegankelijk toerisme in Oost-Vlaanderen. In het magazine vind je een selectie van toegankelijke fiets-, wandel- en autoroutes, met doelgerichte eet-, drink- en logeertips. We spelen onze toeristische troeven voor het overige op dezelfde manier uit als voor personen zonder beperking, maar dragen er wel extra zorg voor dat mogelijke hinderpalen op het parcours van de routes worden vermeden, of op zijn minst worden gesignaleerd. 

Fietstocht voor de echte Lokereir en Lokerasse

Een échte Lokerse fietstocht door straten en velden. Proef onze streekproducten en ontdek de unieke plekjes van de stad. 

 

Het Bankje

Wandel of fiets van bankje naar bankje en beluister verrassende, grappige en intieme verhalen. 

Ruiterroutes in Lokeren

Verken het groene Lokeren te paard via twee ruiterroutes: in Doorslaar & Eksaarde of in Heiende & Oudenbos. 

Fietsroute: Villa's met hart en ziel

Villa's met hart en ziel: een fietsroute langs riante villa's en kasteeltjes uit de 19e en 20e eeuw, ter beschikking via de ErfgoedApp.

Zomerse Zoektochten

Zomerse zoektochten, te voet of met de fiets.

Fietsen huren

Ontdek Lokeren per fiets, je hoeft niet eens je eigen fiets mee te brengen. Huur er eentje bij een van de verhuurdiensten in de stad.

Lokerse wandelzoektocht

Een leuke en leerrijke wandeling, gemaakt door een echte Lokeraar. 

Mountainbike

Ontdek Lokeren met een uitdagende mountainbikeroute. De Durmevalleiroute laat je via drie lussen kennismaken met de groene omgeving in en rondom de stad. 

Op de Vespa door Lokeren

Ga met de Vespa op verkenning doorheen het eigenzinnige Waasland vol verborgen plekjes. 

Spijbelroute langs historische schoolgebouwen

Ontdek de historische schoolgebouwen in het centrum van de stad. 

Tour Elentrik

Kunst in de stad: veertien nutsvoorzieningskasten kregen een artistiek laagje over zich heen. Kom en ontdek het kleurrijke straatbeeld!

Wandelen in het spoor van je viervoeter

Hondenliefhebbers, haal de leiband van de haak en stap met je viervoeter op groene wegjes in de volle natuur langs Durme en Moervaart.


Lokeren vanuit de lucht

Vaar met een luchtballon over Lokeren en het Waasland

Beleef Lokeren en het Waasland op een unieke manier. 

Stijg met een heerlijke zucht tot boven in de lucht! 

 


Winkelen in Lokeren

Rommelmarkten

De rommelmarkt gaat iedere zondagvoormiddag door tussen 7 en 12 uur op het Stationsplein, en is uitsluitend bestemd voor de verkoop van door het gebruik gesleten voorwerpen en tweedehands voorwerpen. 

Woensdagmarkt

De Lokerse Markt is iedere woensdag één van de grootste en drukste markten in het Waasland. In totaal vind je er een 100-tal kramen.

Lokerse Koopzondagen

Kom langs op de Lokerse Kerst Koopzondagen en laat je verwennen door onze lokale handelaars!

Korte Keten

In Lokeren is de Korte keten-thuisverkoop een succes. Heel wat tuin- en landbouwers bieden hun producten aan op het erf: verser en beter voor het klimaat! 

LOkerse KOopjesDAg

Lokoda, de LOkerse KOopjesDAg, is de jaarlijkse braderij van de Lokerse horeca, middenstand en marktkramers. In het centrum van Lokeren vind je allerlei kraampjes terug. De horeca zet zijn terrasjes open en je kan genieten van de allereerste solden bij de Lokerse winkels. 

Lokeren winkelstad

Het shoppingaanbod in Lokeren is heel gevarieerd: van gezellige kleine eenmanszaken tot de grote supermarktketens. Je vindt er een breed gamma van producten: voeding, kledij en schoenen, bloemen, huishoudartikelen, accessoires, kunst, wooninrichting en nog veel meer.


Nog meer doe-ideeën

Kermissen

In Lokeren worden er ieder jaar 3 grote kermissen georganiseerd: carnavalkermis en herfstkermis op het evenementenplein van de markt en de augustuskermis op het ganse marktplein.

Er zijn jaarlijks ook wijkkermissen.

Picknicken in Lokeren

Genieten van een gezellig dagje uit, daar hoort een lekkere picknick bij. In Lokeren heeft elk van de 12 buurten een eigen picknickplek vaak met een petanqueveldje erbij.

Uit in Lokeren

Feestvierders voelen zich hier in hun nopjes. Het hele jaar rond valt er immers wel in één van de twaalf Lokerse wijken een kermis, dorpsfeest of een muziekoptreden te beleven.