Doen

Vrije tijd Toerisme

Lokeren aan de Durme

Huur een bootje

Huur een bootje met familie, vrienden of collega’s en speel zelf voor schipper. Er is geen vaarbrevet nodig. Bij het vertrek krijg je een korte initiatie en een infobrochure over de tocht.

Visvergunning aanvragen

De stad Lokeren reikt visvergunningen uit om te vissen op de Gaevers en in het Bospark. Vanaf 2021 ook op de visvijver Bergendries aan het Daknamstadion.

Welkom in Lokeren

Lokeren? Dat is kuieren in de charmante binnenstad, fietsen in het wiel van Urbanus, peddelen met een kajak op Durme en Moervaart, wandelen door het vele rustige groen of ter plaatse rust bij een gezellig cafeetje. 

Ontdek de vele verrassende troeven van Lokeren in onze brochure Welkom in Lokeren.

Nieuwe inwoner van Lokeren? Neem dan zeker ook hier een kijkje.

Boottochten Het Neusje van de Durme / Lekker Lokeren

Vanop het water leer je Lokeren en Daknam vanuit een ander perspectief kennen.  Wie wil kan zelf het roer overnemen van de elektrische bootjes. 

De pittoreske haven van Lokeren

Wil je graag enkele dagen aanmeren aan de Lokerse passantenaanlegsteiger? Breng dan een bezoek aan het Infopunt Toerisme om jouw aankomst te registreren. 

 

Een kajak reserveren of huren

Aan een stevig tempo of op het gemak: Lokeren en het Waasland verkennen met de kajak, kano of sup is altijd een goed idee. 


Lokeren te voet of op wieltjes

Lokeren te voet

Vijf stadsparken, natuurreservaat Groot Molsbroek of stiltegebied De Linie: in Lokeren vertoef je overal in het groen. 

 

De Lokerse beweeghotspot

Wandelen, lopen of fietsen saai? Absoluut niet!

Doe beweeginspiratie op en maak kennis met enkele uitgestippelde wandel, loop- en fietsroutes die de sportdienst in de kijker zet in “De Lokerse beweeghotspot”.

Toegankelijk Toerisme

StapAf+ spitst zich voor de volle 100% toe op toegankelijk toerisme in Oost-Vlaanderen. In het magazine vind je een selectie van toegankelijke fiets-, wandel- en autoroutes, met doelgerichte eet-, drink- en logeertips. We spelen onze toeristische troeven voor het overige op dezelfde manier uit als voor personen zonder beperking, maar dragen er wel extra zorg voor dat mogelijke hinderpalen op het parcours van de routes worden vermeden, of op zijn minst worden gesignaleerd. 

Coronaveilig en leerrijk wandelen in Lokeren

Wie zoekt, die vindt!

Coronaveilig en leerrijk wandelen in Lokeren.

Fietsen huren

Ontdek Lokeren per fiets, je hoeft niet eens je eigen fiets mee te brengen. Huur er eentje bij een van de verhuurdiensten in de stad.

Lokeren op de fiets

Heerlijk fietsen langs de Durme, dwars door de volle natuur of langs pittoreske dorpjes: in Lokeren kan het allemaal. 

Mountainbike

Ontdek Lokeren met een uitdagende mountainbikeroute. De Durmevalleiroute laat je via twee lussen kennismaken met de groene omgeving in en rondom de stad. 

Op de Vespa door Lokeren

Ga met de Vespa op verkenning doorheen het eigenzinnige Waasland vol verborgen plekjes. 

Spijbelroute langs historische schoolgebouwen

Ontdek de historische schoolgebouwen in het centrum van de stad. 

Tour Elentrik

Kunst in de stad: veertien nutsvoorzieningskasten kregen een artistiek laagje over zich heen. Kom en ontdek het kleurrijke straatbeeld!

Wandelen in het spoor van je viervoeter

Hondenliefhebbers, haal de leiband van de haak en stap met je viervoeter op groene wegjes in de volle natuur langs Durme en Moervaart.


Lokeren vanuit de lucht

Vaar met een luchtballon over Lokeren en het Waasland

Beleef Lokeren en het Waasland op een unieke manier. 

Stijg met een heerlijke zucht tot boven in de lucht! 

 


Winkelen in Lokeren

Woensdagmarkt

De Lokerse markt op woensdagmorgen lokt heel veel bezoekers vanuit Lokeren en omstreken. Groenten, fruit, vlees, vis, kaas, andere eetwaren, kledij, schoenen, dierenproducten, huishoudartikelen,... voor elk wat wils. 

Rommelmarkten

De rommelmarkt, die iedere zondagvoormiddag tussen 7 en 12 uur plaats vindt op het Stationsplein, is uitsluitend bestemd voor de verkoop van door het gebruik gesleten voorwerpen en tweedehands voorwerpen. 

Lokeren winkelstad

Het shoppingaanbod in Lokeren is heel gevarieerd: van gezellige kleine eenmanszaken tot de grote supermarktketens. Je vindt er een breed gamma van producten: voeding, kledij en schoenen, bloemen, huishoudartikelen, accessoires, kunst, wooninrichting en nog veel meer.

Korte keten-thuisverkoop

In Lokeren is de Korte keten-thuisverkoop een succes. Heel wat tuin- en landbouwers bieden hun producten aan op het erf: verser en beter voor het klimaat!

Lokerse Koopzondag 7 maart

Kom langs op zondag 7 maart en laat je verwennen bij de Lokerse handelszaken voor de eerste koopzondag van 2021!


Nog meer doe-idee├źn

Vrij zwemmen

Tijdens de publieke openingsuren van het zwembad kan je uiteraard vrij komen zwemmen.

Evenementenkalender 2021

We hebben nog nooit zo hard uitgekeken naar het nieuwe jaar. Het deed ons zelfs dromen. Het zijn die dromen die de illustraties vormen van de nieuwe Lokerse ‘almenak’.  We werkten hiervoor samen met de Kunstacademie Ter Beuken en de creatieve Lokeraar.

Kermissen

In Lokeren worden er ieder jaar 3 grote kermissen georganiseerd: carnavalkermis en herfstkermis op het evenementenplein van de markt en de augustuskermis op het ganse marktplein.

Er zijn jaarlijks ook 6 wijkkermissen.

Reserveren sportinfrastructuur

Je kan een indoor sportterrein reserveren bij de sportdienst.

Picknicken in Lokeren

Genieten van een gezellig dagje uit, daar hoort een lekkere picknick bij. In Lokeren heeft elk van de 12 buurten een eigen picknickplek vaak met een petanqueveldje erbij.

Uit in Lokeren

Feestvierders voelen zich hier in hun nopjes. Het hele jaar rond valt er immers wel in één van de twaalf Lokerse wijken een kermis, dorpsfeest of een muziekoptreden te beleven.

Reserveren buitensportinfrastructuur

Je kan een atletiekterrein, voetbalterrein, tennisterrein, of beachvolleybalterrein huren bij de sportdienst.

Rondleiding in de bibliotheek

Gratis rondleiding doorheen de bibliotheek, met uitleg over de computercatalogus.